Toyota is uitgeroepen tot ’s werelds meest bewonderde automerk

Gepubliceerd op
Donderdag 6 april 2017

 

1. Intelligente auto’s
Bijna ieder halfuur wordt er binnen de muren van Toyota een nieuwe uitvinding bedacht… Innovatie is en blijft een belangrijk speerpunt voor Toyota. Op het gebied van veiligheid en schone techniek, maar denk ook aan de ontwikkeling van onderling communicerende auto’s: de zogenoemde Human Machine Interface. Toyota laat nu al testauto’s geheel zelfstandig op de snelweg rijden. Daarbij is niet alleen de communicatie tussen auto’s, maar ook tussen mens en auto belangrijk. Daarvoor presenteerde Toyota onlangs in Las Vegas de Concept-i Car. Door kunstmatige intelligentie herkent deze conceptcar emoties van gebruikers en anticipeert zo op hun behoeften.

2. Wel zo veilig!
Toyota’s behoren tot de veiligste ter wereld. Mede dankzij Toyota Safety Sense, een geavanceerd pakket van veiligheidssystemen die zowel de bestuurder als de bijrijder optimaal beschermen. Onderdeel is bijvoorbeeld een slim Pre-Collision System, waarmee de auto automatisch remt als de auto ervoor vaart mindert. Of de Lane Departure Alert die de bestuurder een seintje geeft als hij van baan wisselt zonder zijn knipperlicht te gebruiken. Omdat de ontwikkelingen niet stilstaan, heeft Toyota vorig jaar een groot researchcentrum voor kunstmatige intelligentie opgezet. Het doel: nog innovatievere veiligheidssystemen ontwikkelen die voorkomen dat auto’s betrokken raken bij

3. Oog voor de toekomst
Ook als het gaat om duurzaamheid en bescherming van het milieu heeft Toyota een track-record. Zo had Toyota als eerste in 2001 een eigen afdeling voor de recycling van voertuigen, een unicum voor die tijd en iets wat al snel onder andere industrieën navolging vond. Ook was Toyota de eerste autofabrikant van een hybride auto (zie ook hierna) die in serie werd geproduceerd. En van de eerste auto met een brandstofcel op basis van waterstof: de Mirai. Toyota heeft beloofd om ook in de toekomst op het gebied van duurzaamheid een voortrekkersrol te blijven spelen.