Toyota Proace 4x4 bedrijfswagen

Gepubliceerd op
Maandag 1 januari 0001

Toyota laat de Proace-bedrijfswagen voorzien van inschakelbare vierwielaandrijving, afkomstig van specialist Dangel. De Toyota-dealers kunnen de 4x4 eind november al leveren.

Toyota gaat de Proace-bedrijfswagen ook aanbieden met vierwielaandrijving. In- en uitschakelbare vierwielaandrijving wel te verstaan, zodat het brandstofverbruik en daarmee de 'total cost of ownership' laag blijven. 

Bij de opening van de autosalon van Parijs heeft de Nederlandse Toyota-importeur een overeenkomst gesloten met 4WD-specialist Automobiles Dangel. Dat bedrijf is bekend van de vierwielsystemen die het levert voor modellen van PSA, moederbedrijf van bijvoorbeeld Peugeot en Citroën. Hoewel Dangel de 4x4-aandrijflijn levert, is het gewoon de Toyota-dealer die de Proace 4x4 gaat verkopen en onderhouden.

Al vanaf eind november kunnen we de Toyota Proace 4x4 bij de Nederlandse dealers verwachten. De prijs van de bestelwagen is echter nog niet bekend. Wel laat Toyota weten dat de 3 jaar (of 100.000 km) fabrieksgarantie ook op de Proace 4x4 van toepassing zal zijn.